You are currently viewing Bliv youtuber med det rigtige udstyr

Bliv youtuber med det rigtige udstyr

Har du noget på hjerte, og vil du gerne udtrykke det i form af videoer på YouTube? Det er ikke så svært at komme i gang, som nogen måske tror. Med et godt kamera på din smartphone og lidt ekstra tilbehør kan du starte din YouTube-kanal med god stil. Det er sjovt og spændende og har du noget interessant at fortælle kan du også få mange følgere. 

Et godt camera er naturligvis en forudsætning for et pænt billede. Der er glimrende kameraer på de fleste smartphones i den pæne ende. En høj opløsning og et højt antal billeder i sekundet giver det flotteste og mest professionelle resultat. Hvis du selv tale ind i kameraet kan det være en god idé med et stativ. En tripod eller en selfiestang kan gøre underværker. Køb gerne også en god mikrofon. 

Prisen på udstyr varierer 

Tjek rundt omkring på nettet og se hvor du kan få det billigste udstyr i god kvalitet. Det er en god idé at spare op, så man har til opstarten, men et kviklån kan også være en mulighed. Et kviklån er et lån, som ikke udtager pant i din private ejendom, men tager udgangspunkt i din økonomiske formåen. Det er et lån med høj rente og kort betalingsfrist, så tænk dig grundigt om inden du ansøger. 

Gå efter udstyr i god kvalitet. Det kan godt betale sig at give lidt mere for at få billede og lyd til at spille perfekt. Der findes flere mærker på markedet, som kan levere gode produkter til youtubere. Vær grundig i dine søgninger. Vær sikker på at du vælger det rigtige. Der er ikke noget værre end at have købt et produkt, der ikke lever op til forventningerne. Det er surt at gå og ærgre sig over. 

Hav noget på hjerte 

Hvis man skal have folk til at se en video på Youtube, er det vigtigt med et budskab eller en retning for indholdet. Hvad skal det handle om? Hvad vil jeg gerne sige med min video? Hvem henvender jeg mig til? Den slags spørgsmål kan du med fordel stille dig selv inden du går i gang. Lav eventuelt et stykke papir, hvor du skriver de vigtigste punkter ned og besvarer dem. 

Det kan godt betale sig at planlægge grundigt og forberede et manuskript eller et storyboard, så du har noget at gå efter, når du skal lave dine optagelser. Der er mange måder at vinkle en historie på. Sørg for at gøre dig klart hvilken vinkel du vil have. Skal det være sjovt eller seriøst? Skal du interviewe nogen? Er der et forløb eller en handling, som skal følges? 

Målgruppen er vigtig 

Hvem vil du gerne sende til? Hvem er dit publikum? Det er afgørende at kende den gruppe man gerne vil tale til. Kender du din målgruppe får du lettere ved at vinkle dine programmer og ramme den tone, dine programmer skal have. 

Gamle mennesker har måske ikke de samme interesser som unge, og sproget man skal tale er heller ikke det samme. Et ungt publikum kan klare hurtigere klipning og mere fart, hvor imod dine bedsteforældre nok vil foretrække et tempo som de kan følge med i. Lav gerne et manuskript, måske kun med enkelte overskrifter, så du har noget at gå efter, når du går i luften.