(sponsoreret indhold)
Hvorfor holde ferie i udlandet, når den danske sommer de sidste par år har vist sig fra sine mest strålende sider? Du og familien behøver ikke tage flyet for at komme på eventyr og ud i overvældende landskaber, for Danmarks vilde natur varierer vildt fra Thy til Christiansø.
Vi bringer her de bedste tips til feriedestinationer og aktiviteter inden for landets grænser.
Øhop og friluftsliv
Danmark er et ørige, hvilket vi måske ikke tænker så meget over i det daglige – medmindre vi bor på én af de mindre øer! Det er desværre faldende beboertal på rigets charmerende, fredelige øer med de dramatiske og billedskønne landskaber. Vidste du, at der i riget findes mere end 1400 øer, der har et areal på over 100m², hvoraf 442 har fået navn? 78 af disse er beboede og de findes over alt fra syd til nord, fra øst til vest.
Er du og vennerne eller familien til friluftsliv og nærvær i naturen, er det oplagt at planlægge en tur i det fri ved at sejle på ferien, hvilket er en genial måde at arrangere et øhop på – for eksempel i det milde Sydfynske øhav, i Smålandsfarvandet syd for Sjælland eller i Limfjorden. Uden båd sørger færgerne for at I også kan vælge at campere med cykel, bil eller vandring til fods. Uanset hvordan I vælger at transportere jer, kommer I alle ned i gear, når feriens dagsprogram blot handler om at bevæge sig fra A til B – og nyde turens udsigter undervejs! Tag fiskestang og badetøj med, så er der underholdning, når I camper ved kysten, såvel som ved de stille skovsøer i sommernatten.
Udnyt også muligheden for at leje et feriehus på en ø, der ligger tæt på andre øer, hvis I ikke er så meget til at være konstant på farten. På den måde kan I stadig nyde mindre øhop med dagsudflugter – men have en rolig hjemmebase. Dette er særligt oplagt, hvis I holder ferie med småbørn såvel som bedsteforældre.
Ukendte perler og uventet naturdramatik
De fleste af os kender og har været på de obligatoriske skoleture (eller selvvalgte sommerferier!) til de ikoniske landskaber på for eksempel Skagen, Anholt, Møns Klint og Bornholm. Men kender du de “uslebne diamanter” i landskaberne på din region?
Bor du på Sjælland, har du sikkert hørt om eller besøgt mange steder ved fjorde og kyster, men midt på Danmarks næststørste ø, findes et fortryllende landskab. Ved Tystrup-Bavelse ved Sorø ligger der således et dramatisk og overvældende landskab formet af istiden – og det venter blot på sjællænderen, der mente at kende Sjælland som sin egen baglomme!
Fyn er kendt for sine bløde former, bakkede småveje og sit milde sydlige øhav. Men på nordspidsen ved Fyns Hoved og ved halvøen Hindsholm findes helt andre former for dramatik og naturhistorisk horisont. Også her har istidens masser af tonstung is presset landskabet til sit yderste og man kan desuden finde vigtige levn af civilisation på dansk grund fra så langt tilbage som stenalderen!
Så frem med Danmarkskortet og planlæg dit næste eventyr!