You are currently viewing Sådan får du hurtigere internet i sommerhuset

Sådan får du hurtigere internet i sommerhuset

(sponsoreret indhold)

Der er mange danskere som tager på ferie i deres sommerhuse flere gange om året og de er ofte også afsted i flere dage af gangen. Men selvom man gerne vil tage i sommerhus, så er det også rart at kunne være forbundet med omverdenen, og derfor er det også blevet mere normalt have en internet forbindelse i sommerhuset som kan blive brugt til at læse nyheder, se film og lignende.

Derfor har vi lavet et par tips til dig der ønsker at få hurtigere internet i sommerhuset:

Få et mobilt bredbånd

Når du gerne vil have internet i dit sommerhus, så er der ofte ikke gravet nogle kabler ned, og derfor kan det godt blive meget dyrt at gå i gang med at få gravet internetkabler ned. Ofte så har sommerhusområder ikke nogle kabler i nærheden og derfor kan du ende med at betale flere hundrede tusinde kroner for at få en almindelig kobberet forbindelse, bedre kendt som et telefonstik.

Derfor bør du i stedet kigge efter at få et mobilt bredbånd, som faktisk ikke koster særligt meget, og er et praktisk alternativ til en fast forbindelse, da du også kan tage denne internetforbindelse i sommerhuset med hjem igen. Du kan altså både bruge dit mobile bredbånd i sommerhuset, men også bruge det som din primære internet forbindelse hjemme i dit eget hjem.

Test din internethastighed i sommerhuset

Er du i tvivl om hvor hurtigt internet du har i dit sommerhus, så kan du teste din internethastighed på nettet og se om forbindelsen er tilstrækkelig. Hvis den ikke er hurtig nok, så kan det være at du skal placere din router et andet sted. Du kan teste din internethastighed, hvorefter du flytter din router hen til et af de andre vinduer i sommerhuset, og på den måde se hvor der er det bedste signal. Der kan være en stor forskel på hvor hurtigt dit internet er, afhængig af hvor din router er placeret i hjemmet.

Så hurtigt kan det blive

Hvis du har et mobilt bredbånd og det placeret i nærheden af en mast, så kan du faktisk opnå hastigheder der kommer op omkring 100 Mbit i sekundet, hvilket er lige så hurtigt som nogle fibernet forbindelser. Så det betyder altså at du kan få lige så hurtigt internet i dit sommerhus, som du måske har derhjemme.

Konklusion

Du kan med fordel undersøge hos din nuværende udbyder om de levere internet i dit sommerhus, inden du vælger at købe et mobilt bredbånd. Men ofte så findes der ikke andre muligheder og derfor er din 4G forbindelse det eneste der kan blive leveret i de danske sommerhusområder.