You are currently viewing De største musikkunstnere på YouTube

De største musikkunstnere på YouTube

YouTube byder på masser af musik, og her er der artister, som har flere millioner abonnenter. I dag gennemgår vi de mest populære musikartister på det sociale medie, og vi kigger også på den overraskende musikvideo, der er blevet afspillet mere end 10 milliarder gange.

 

Blackpink topper listen

Der er en hård kamp i toppen. Lige nu er det den koreanske K-pop gruppe Blackpink, som har flest abonnenter på YouTube. De har slået flere rekorder på det sociale medie. Blandt andet har de slået rekorder med musikvideoerne for Kill This Love i 2019 og How You Like That i 2020 for de mest viste musikvideoer indenfor de første 24 timer efter at de blev lagt op.

 

Bieber går efter førstepladsen

Som nævnt er der en hård kamp om toppen. På andenpladsen over mest populære følgere finder vi Justin Bieber. Det giver rigtig god mening, da Bieber var en af de første YouTube-talenter, der blev opdaget på den kanal. R&B hitmageren Usher opdagede Bieber på YouTube for mange år siden, og den dag i dag har den canadiske popstjerne over 67 millioner abonnenter på YouTube.

 

One Direction er den største X Factor succes

Det kan godt være at One Direction ikke er aktiv på skrivende fod, men de er den største X Factor succes på Youtube. Lige nu har de 36,7 millioner abonnenter på YouTube og de er i top-20 over de største musikkunstnere på YouTube. Netop i forhold til talentkonkurrencen er der odds på X Factor Danmark for årets udgave af showet på TV2.

 

Ariana Grande er den mest populære dame

På førstepladsen fandt vi K-Pop pigegruppen Blackpink. Den mest fulgte sangerinde solo artist på YouTube er Ariana Grande. One Last Night sangerinden har lidt over 50 millioner abonnenter på sin YouTube kanal og det placerer hende lige udenfor top fem. Det er naturligvis stadigvæk imponerende. Her er det lidt pudsigt, eller måske ikke, at Justin Bieber og Ariana Grand deler den samme manager Scooter Braun, og ham taler vi lidt mere om nedenfor.

Taylor Swift har 45 millioner

Netop Scooter Braun har endnu en form for rolle her på listen. Han nævnes ofte i forbindelse med Taylor Swift, da han købte rettighederne til hendes musik, så hun ikke må optræde med det.

 

Taylor Swift er også i top-10 over de mest populære musikere på YouTube. Hun er på ottendepladsen med 45 millioner abonnenter. Dog kan hun hurtigt blive overhalet af Billie Eilish på niendepladsen. Der er ”kun” en million abonnenter til forskel mellem Swift og Eilish.

 

Baby Shark er den mest populære musikvideo

 

Ingen af de nævnte kunstnere topper listen for de mest viste musikvideoer på YouTube. Det er Baby Shark Dance af Pinkfong Baby Shark, som er blevet vist over 10 millioner gange på skrivende fod.

 

På andenpladsen finder vi Despacito af Luis Fonsi, som er blevet vist over syv millioner gange. Blandt de mest populære kunstnere på YouTube, som også har en meget populære video på det sociale medie, finder vi ”Shape of You” af Ed Sheeran. Den britiske kunstner kun over 51 millioner abonnenter og er i top fem over fx Ariana Grande, Taylor Swift og Billie Eilish, som vi allerede har været inde på.