You are currently viewing Forstå hvorfor kugledyner er blevet så populære 

Forstå hvorfor kugledyner er blevet så populære 

Når snakken rammer emnet omkring en god nats søvn, er det efterhånden næsten ikke til at komme uden om ord som tyngdedyne eller kugledyner. Vil du gerne forstå hvorfor kugledynerne er blevet så populære og hvad det overhovedet er for noget, kan du med fordel læse med videre her, hvor vi kort dykker ned i den vigtigste information herom.

Undgå at ramle ind i en ond spirals cyklus med manglende nattesøvn

Kugledyner kan hjælpe dig til en bedre søvn og er især elsket af personer der har svært ved at få søvn nok af forskellige årsager. Nogle af årsagerne til at man kan komme i søvnmangel kan bl.a. være at man har uro i kroppen og at den har svært ved at slappe af. Når først kroppen begynder at blive urolig, kommer man hurtigt til at ligge og stresse og irritere sig selv yderligere med tankerne om at man ikke må miste en vigtig lur, fordi der er ting der snart skal klares. Begynder man først at ligge og stresse sig selv over at man ikke kan falde i søvn, er det starten på en ond spirals cyklus og det er netop her hvor bl.a. tyngdedyner kan være en enorm gave.

Der findes mange forskellige slags tyngdedyner. På https://sengeguruen.dk/tyngdedyner/, kan du blive klogere på hvad det egentlig vil sige at have en tyngdedyne fremfor en almindelig dyne som man ellers har sovet med.

Vælg den rette kugledyne for dig

Kugledynerne er bygget op med fyld af kugler i stedet for f.eks. dun, som vi ellers har været vant til. Kuglerne kan være af forskellige materiale, men mange mener at kugler af glas, er at foretrække.

Det er blevet bevist at effekten på kugledynerne er afstressende og beroligende. Det der menes at ske, er at når kroppen får den rette tyngde over sig, udskilles der hormonet melatonin, der får kroppen til at slappe af. Man ser allerede hos babyer at følelsen af det korrekte tryk, har en beroligende effekt og mange kan sagtens vokse op med manglen på dette senere i livet.

Er du i tvivl om hvordan du vælger den rette tyngdedyne, er der nogle tommelfingerregler som du kan følge. Hvis du kan finde en dyne der vejer ca. 8-15% af din egen kropsvægt, har du gode chancer for at opleve en god effekt af dynen. Der er desuden mange forhandlere der tilbyder at du kan prøve dynen i en periode og at du gratis kan bytte eller levere tilbage, hvis det ikke er noget der giver en effekt for dig at sove med.