You are currently viewing Kan jeg risikere, at min kat ikke bruger sit nye kradsetræ?

Kan jeg risikere, at min kat ikke bruger sit nye kradsetræ?

Har du været ude og købe et nyt og flot kradsetræ til din kat, kan du stadig godt risikere, at din kat ikke er vild med at bruge det. I hvert fald ikke lige i starten. Det er ikke alle katte, for hvem det er et hit lige at gå hen og kradse i det nye kradsetræ med det samme, du sætter det op. For nogle katte er der brug for lidt tid til at vænne sig til det nye kradsetræ, mens der for andre katte kan være brug for lidt hjælp til at komme i gang med at bruge det.

Så ja, du kan sagtens risikere, at din kat ikke bruger sit nye kradsetræ, når du får stillet det op i din bolig. Men du kan selv hjælpe din kat på vej til at bruge det, hvis du vil øge chancerne for, at det bliver brugt. Du kan fx vælge at placere kattens poter på træet flere gange, så du kan vænne din kat til at røre ved kradsetræet, og så den kan lære, at det er okay at kradse i det. Du kan også bruge ting som fx cat-nip til at gøre kradsetræet indbydende for din kat. Der er flere forskellige mulige løsninger på denne udfordring.

Et kradsetræ kan minimere skaderne på dine møbler

Har du haft store udfordringer med, at din kat kradser i dine møbler, og vil du gerne minimere risikoen for, at den bliver ved med det, kan det være smart at købe et kradsetræ til din kat i stedet for. Med et kradsetræ kan du lære din kat, at det er kradsetræet, der skal bruges, hvis der skal kradses i ting. Din kat vil også hurtigt blive glad for at kradse i sit nye kradsetræ, så det burde minimere risikoen for, at der kradses videre i møblerne.

En kat har dog behov for at kradse i ting, da det både er for at hjælpe på neglene, men samtidig også er for at markere sit territorium. Derfor kan du altså risikere, at katten bliver ved med at kradse i ting, selvom du køber et kradsetræ til den. Dog er der nogle katte, der stopper med at kradse i andet, når den får sit eget kradsetræ, så måske det også kan hjælpe for lige netop din kat, hvis du kommer i gang med at købe sådan et til den.

Find mere info på denne side.