You are currently viewing Smag på dansk kaffe til kaffekursus

Smag på dansk kaffe til kaffekursus

(sponsoreret indhold)

Vi skal helt tilbage til begyndelsen af 1660’erne for at støde på kaffe for første gang i Danmark. Her begyndte kaffeimporten nemlig og meningen om denne nye varme mørke drik, var meget blandet. I løbet 1700-tallet blev kaffen dog udbredt, især blandt kvinderne i det bedre borgerskab. Kaffe blev et samlingspunkt, som det også er i dag, og siden 2. Verdenskrig har Danmark været en af verdens mest kaffedrikkende nationer.

Kafferistning

Kaffesmagning er in!

Og kaffe er et hot emne. Ikke kun i sin traditionelle varme version. Nej der findes nok ikke den version af kaffe, der ikke findes og den mørke drik bliver ved med at vinde frem i alle aldre. Mens den ældre generation har nok i deres helt almindelige kaffemaskine, hvor man blot skal tilsætte kaffepulver og vand for derefter at trykke på en knap. Så er den nye generation mere eksperimenterende og vil gerne prøve kræfter med det at brygge kaffe.

Kaffekurser er ikke helt nyt, men efterspørgselen på dette og især kaffesmagning stiger stødt (læs mere Kaffekursus.dk). Vi vil udfordres og opleve nye smagsindtryk og her er kaffesmagning en udmærket både at gøre dette på. Vin- og øl smagning kender de fleste, men kaffesmagning er stadigvæk et relativt nyt felt, som nok skal vokse sig stort inden for få år.

Kafferistning 2

Dansk ristede kaffe

Vi får nemlig flere og flere danske risterier, som sætter høje standarder og gør det at brygge og smage på kaffe til noget helt specielt. Kaffeplantager får vi nok aldrig den glæde af at have i norden på grund af de kolde temperaturer, men det at kunne riste vores egne bønner, er en interessant udvikling, der vækker stor begejstring blandt kaffeelskere. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe og med muligheden for prøve forskellige udgaver af dansk ristet kaffe i forbindelse med en kaffesmagning, vil du virkelig opleve hvad vi mener med dette!