You are currently viewing De danske ginflasker

De danske ginflasker

(sponsoreret indhold)

Selvom gin ikke oprindelige er fra Danmark, så er danskerne kommet efter, og du kan i 2015 få en række danske gin. Gin blev opfundet i Holland, og blev senere drukket i især England – og har nu fundet sin plads i Danmark.

I danskerne havde gin svært ved at opnå fodfæste, selvom mange lande omkring os tog ginnen til sig. En af grundende hertil er, at man i Danmark havde snapsen, som både hos danskerne og producenterne, blev anset som den danske spiritus.

Ginnen kommer til Danmark med mikrobryggerierne

Vi har tidligere oplevet en række mikrobryggerier i Danmark, men det har især været øl som er blevet brygget herpå. Disse bryggerier så vi især i 00’erne, hvor alle mennesker pludselig skulle drikke specialøl fra et mikrobryggeri.

En af rygterne som der går omkring gin branchen i Danmark er, at de fleste af disse faktisk ikke ville lave gin til at starte med. De fleste af disse ville nemlig lave Whiskey, men endt med at lav gin, da dette ofte er nemmere og en kortere proces. Men disse destillerier har efterfølgende taget opgaven til sig, og har forsøgt at sætte deres egen præ på gin-verdenen.

Den danske gin

Men lad os ny komme til sagen, og se på nogle af de gin variationer som du finder på det danske marked.

Ørbæk BryggeriMikkeller SpiritsBraunsteinSpirit of Hven BackafallsbynNjord Gin-p

Ørbæk //Mikkeller //Braunstein // Spirit of Hven Backafallsbyn // Njord

Kunne du tænkte dig at læse mere omkring disse forskellige danske ginflasker, så vil vi henvise dig til anmeldelsen over på Berlingske (her), hvor du kan læse mere omkring de enkelte gin og destillerierne bagved disse.

Noget er i hvertfald sikkert, danskerne er begyndt at blive en del af eliten når det kommer til spiritus, men også et område som gin, har vi fået opbygget en række kvalifikationer. En af de helt nye spiller i branchen er Njord, som allerede har oplevet stor succes med deres gin – både nationalt og internationalt. Læs mere omkring Njord gin og destilleriet bagved lige her.