You are currently viewing Hér er danskernes favorit fodboldklubber

Hér er danskernes favorit fodboldklubber

(sponsoreret indhold)

Knap er EM i Frankrig overstået før fodbolden igen ruller rundt om i de store ligaer i Europa. Vi ser her frem mod den kommende fodboldsæson med et kig på hvilke klubber danskerne helst vil rejse til og se live.

Rejseguiden VisitFootball.dk offentliggjorde i marts 2016 listen over de 10 mest populære fodboldklubber for danskerne at tage på fodboldrejser til. Listen bød en enkelt overraskelse og domineres af klubberne fra England, Spanien og Tyskland.

Top 10

  1. FC Barcelona
  2. Liverpool FC
  3. Real Madrid
  4. Hamburger SV
  5. Bayern München
  6. Manchester United
  7. Borussia Dortmund
  8. Arsenal FC
  9. Chelsea FC
  10. Tottenham Hotspur

FC Barcelona er og bliver nummer 1

Barca er og bliver danskernes ynglingsklub i udlandet. Ifølge VisitFootball.dk hænger klubbens popularitet sammen med en række faktorer. Først og fremmest kan alle lide at se god fodbold, hvilken klubber har været garant for siden 1980’erne hvor eksempelvis Diego Maradona spillede i klubben og helt frem til nu, hvor klubben har nogle af verdens bedste spiller på holdet, som Messi og Neymar.

Derudover står FC Barcelona for en positiv tilgang til fodbolden og har altid en masse sympati, især i Danmark blev dette forstærket af tiden hvor Michael Laudrup spillede i klubben.

Sidst men ikke mindst er Barcelona en fantastisk by, som danskerne i forvejen rejser til i stor stil. Hele sommerhalvåret kan man tage en forlænget weekend i Barcelona og komme på stranden om dagen og så et smut på Camp Nou og se et af verdens bedste fodboldhold om aftenen. Dét tiltrækker også mange danskere ifølge VisitFootball.dk

Overraskelsen Hamburger SV

Hamburger SV er en stor overraskelse som nummer fire på listen. Især fordi klubben stort set aldrig vinder noget stort og ikke har gjort det i mange år. Den klassiske popularitet stammer altså ikke fra succes på fodboldbanen.

Grunden til at klubben ligger så højt på listen, skal i høj grad findes i afstanden fra Danmark til Hamborg. Især i Jylland er klubben populær, hvor afstanden i bil er nede på et par timers kørsel. Derudover spiller HSV ofte sine hjemmekampe foran mere end 50.000 tilskuere og i Tyskland er der rigtig god stemning på stadions til fodbold. Det trækker tilskuere til og så kan turen kombineres med en bytur i på berømte Reeperbahn i Hamborgs St. Pauli-kvarter.

Nedtur for italiensk fodbold

Italiensk fodbold har gennem en årrække stået i skyggen, både af sig selv og men også af især England, Spanien og Tyskland som har overhalet Italien siden storhedstiden i 1990’erne. Ingen italiensk klubber er at finde på top 10 listen, hvilket både kan være et udtryk for manglende succes på fodboldbanen for de italienske klubber, men også at man i Italien slet ikke har været igennem en modernisering af stadions på samme måde som i andre lande. Juventus har fået et helt nyt og moderne stadion, men ellers er der intet væsentligt gjort ved de italienske stadions siden VM i 1990.

Se hvilke klubber der er mest populære i din by, på det interaktive kort her.