You are currently viewing Dansk stolthed #1 Hans J. Wegner

Dansk stolthed #1 Hans J. Wegner

(sponsoreret indhold)

Når det kommer til designere, så har vi i Danmark virkelig noget at være stolte af. Kunst, arkitektur, møbeldesign så har Danmark formået at placere sig i verdensklasse. I dag vil vi kigge på en af de mest kendte møbeldesignere i Danmark, som ligeså fik et stort gennembrud i udlandet.

Navnet er Hans Jørgensen Wegner, som især var kendt for sine mange stole (se listen hos WegnerStol.dk), som blev designet til alle klassesamfund i Danmark. Igennem tiden har Hans J. Wegner produceret over 500 stole, og selvom en række af disse især blev designet i perioden 50-70’erne, så bliver de stadig produceret i dag.

Selvom Hans J. Wegner gik bort i 2007, så lever hans stole stadig videre, og vil formentlig gøre det i mange år. Wegner stole er at finde i mange danske hjem, og de fleste danskere har, formentlig uden at vide det, siddet i en stole (eller et andet møbel) fra Hans J. Wegner.

Igennem sin levetid nåede Hans J. Wegner både at lave stole til FDB og en meget verdenskendt stol, som blev benyttet af både J. F. Kenndy og Nixon. Den sidste Wegner stol er af typen ”Den Runde Stol”, og blev således en vigtig stol i Hans J. Wegners karriere. Udover at stolen var banebrydende for Wegners stole i udlandet, så åbnede denne ligeså op for en række andre kendte møbeldesignere.

Herunder har vi samlet en række billeder på nogle af de mest anderkendte stole fra Hans J. Wegner. En række af disse designs bliver stadig prdouceret hos PP Møbler og Carls Hansen & Søn i dag, uden at der er foretaget de store tilrettelser til det design som Wegner frembragte. Dette betyder ligeså at mange af hans møbler, kan dage mange timer at lave (især stolene med flet).

2 3 1 5 6789