You are currently viewing Livet foran skærmen: Sådan spænder du af 

Livet foran skærmen: Sådan spænder du af 

Når man tilbringer meget af sit liv foran en skærm – enten foran computeren eller bøjet over telefon eller iPad – er det vigtigt, at man får spændt af. Ellers kan man nemlig ende med at få gevaldigt ondt, og ligefrem skader. Læs med her og få tips og tricks til afspænding! 

Er du YouTube-fan? Eller er du måske selv YouTuber? Så er der desværre en god sandsynlighed for, at du indimellem bliver ramt af smerter i nakke, ryg og skuldre. Vi har det nemlig med at befinde os i nogle ikke særligt sunde stillinger, når vi lever livet foran skærmen. Et par tips og tricks til at spænde af kan imidlertid gøre en stor forskel. 

En god massage kan redde meget 

Du har sikkert oplevet, hvad en god massage kan gøre. Den kan simpelthen udrette mirakler! Desværre er det bare temmelig dyrt at få massage, så med mindre du er en stor YouTube-stjerne, der tjener kassen… ja, så har du altså ikke nødvendigvis råd.  

Klik her for at se massage udstyr fra Nordic Wellness og find billige alternativer! Med din egen massagepistol kan du nemlig få massage hver dag, helt gratis. Det kan virkelig godt betale sig – både sundhedsmæssigt og økonomisk – at investere i noget massageudstyr. 

En massagepistol er et oplagt valg, fordi den ikke fylder noget særligt, og fordi du kan have den med, når du er på farten. Nogle har fx de små pistoler med til træning, så de kan afrunde sessionen med en afspændende massage. Men du kan også bruge den hjemme foran computeren. 

Hvis du er blevet interesseret i en massagepistol, kan det være en fordel at kigge efter følgende effekter: 

  • En massagepistol med en tydelig touchscreen. 
  • Et intuitivt design, der gør den nem at betjene. 
  • En ledningsfri pistol, som du kan medbringe overalt. 
  • Et stærkt batteri, som kan holde i mange timer, og som kan genoplades. 
  • En RoHS- og CE-godkendelse. 
  • Mange massagehoveder, så du kan vælge det, der passer til behovet nu og her. 
  • En lydsvag motor, så du ikke bliver irriteret over brummen og summen. 
  • Flere forskellige hastigheder på din massagepistol, så du kan få den massage, du har lyst til og brug for. 

Tag en pause på yogamåtten 

Har du prøvet yoga? Det er en rigtig fed sportsgren at dyrke, fordi du kan gå i gang hvor som helst. Det eneste, der kan være godt at have, er en yogamåtte – og selvfølgelig YouTube. Her kan du nemlig finde et hav af gode yogavideoer, der passer til dit energiniveau. 

Yoga er en super god måde at strække ud på, og det kan forebygge og afhjælpe smerter i muskler og led. Det hjælper dig også til at undgå at få mere varige skader af livet foran skærmen. Alt i alt er det en rigtig fornuftig hobby at integrere i sit liv.  

Det behøver ikke at tage lang tid at dyrke yoga. Faktisk kan du gøre det imellem to YouTube-videoer, hvis det er det, der passer dig. Der findes yogasessions på alt fra ti minutter til over en time. Der er altså rigeligt med valgmuligheder.